In memoriam| Ljubav| Nostalgija

Onda....

angie RSS / 18.11.2007. u 21:21

 

Onda smo bili zajedno, svi nekako shire rasporedjeni a vishe ushushkani, makar iluzijom.

A Beograd je bio svet, a i vishe od toga za nas, jer smo u taj spoljashnji lagodno i slobodni mogli da odlazimo, mi studenti, tada zakorachili u svoj pravi zivot u kome nas tek sve cheka.

Po ceo dan zajedno na predavanjima i vezbama, a na pauzama skupljamo dzeparac da  kupimo ruchak, kafu i cigarete. Zlatni trougao za one sa studentskog trga- Komunalac, Brankovina i Smederevo u kojima se delilo 20 cevapa na petnaestoro, pa se trazilo uveg dodatak u hlebu, a za one sa akademije- Kolarac, Plavi Jadran i Znak pitanja. Poslednja shansa i Zora, za pivo posle ponoci , a Polet za girice. Onaj mnogo poznatiji triangl- Shumatovac, Grmech i Pod lipom, retko smo posecivali samo u ozbiljnijim situacijama. Pelivan na bulevaru za zito, a za izlazak sa dechkom, poslasticharnica u hotelu Moskva na kesten pire.

Onda su stigle i prve picerije, MB u Borisa Kidricha i M u Vlajkovicevoj, gde se za mesto chekalo satima.

Onda se znao red i u odabiru diskoteka, Kst za fine studente i rokere, mashinac za bluzere, Resnik za fensice. I danas se josh pominju chuveni maskembali za novu godinu - u klubu na arhitektonskom, to je bio dogadjaj za koji se ozbiljno spremalo.

Prvi klubovi Nana i Duga su zachetci formiranja nasheg laznog dzet seta i tu su se deshavale  stvari koje su sutradan osvanjivale u trach rubrikama.

Dzez klub u domu omladine je uvek bio pun, narochito na seshn vecherima.ispered je povremeno, nalickan i u odelu shetao Ljuba Zemunac sa svojom svitom i svi su se sklanjali- onda se znao red. 

U Ateljeu se kultno gledao Radovan treci sa novim bravurama Zorana Radmilovica svaki put, a leti u Kapetan Mishinom zdanju, Pozorishte dvorishte i to svako vece - jednom nam je Ivica Klemenc, videvshi nas sedmi put za redom kako pratimo Bogojavljansku noc, skinuo froncle sa svog kostima, koje i danas chuvam.U kolarcu, za one sa malo delikatnijim ukusom, promenadni koncerti nedeljom u 11.

SKC je kultno mesto, shto zbog koncerata, pretezno grupa novog talasa sa svih prostora tadashnje zemlje, shto zbog galerije, shto zbog pozorishnih predstava- Golubnjacha, Braca Kramazovi, oslobodjenje Skoplja- josh chuvenijeg KPGT-a, Ana Kostovska svojim jasnim glasom podize jezu dok peva na sceni.

Kada se ide u Zagreb, onda sve to isto- ali u Kulushicu.I naravno- ZGRAF!

Onda su se sledbenichki posecivali koncerti Arsena Dedica u Domu sindikata i svi kao vernici pratili svaki pokret i melodiju- maestro Miljenko Prohaska za klavirom. Potom povratnichki koncert Josipe Lisac posle Amerike- velika euforija za damom mochnog glasa i izvedbe.

 Onda se pratila  postavka u glaerijama na Kolarcu, Grafichkom kolektivu i u Kulturnom centru, sve ostalo, samo kada je neshto znachajno.

Onda se po ugledu na svetske metropole otvara prvi kafic Zlatni papagaj ispred koga se chuchi potpuno skockan do bola, i kao kulira, oni manje ubedjeni shmekaju iz Pevca.Otvaranjem Bitef teatra, otvoren je i prvi klub sa zivom svirkom Plato, gde su pevali Bebi Dol i tada nepoznati Filip Zmaher.

Svi chitaju sve knjige, chuveno sastajalishte knjizara u Cetinskoj kod Ace i Ive, a posle se jeftinije pazari u knjizari antikvarnici u Knezu, prate se filmovi dosledno- Fest je pod obavezno- posle se danima razmenjuju utisci, shto o filmovima, shto o deshavanju za shankom na pauzama. Stripovi su neizostavna litratura za sve koji sebe smatraju obrazovanima.U totalno mirnom toku deshavanja, ulece kao talas osvezenja i necheg sasvim drugachijeg, Mika Oklop sa svojim CA bluzom.

Leti vazi pravilo-Rovinj< Mljet <Dubrovnik!

Onda se gledala Dinastija i u novo formiranom nocnom programu Povratak u Idn, ali je nekako zauvek ostala domaca serija Grlom u Jagode. I obozavani Poletarac, Stocicu postavi se , Neven. Branko kockica je zakon.

Onda smo josh uvek svi zajedno navijali za reprezentaciju, glasali za nasheg predstavnika za pesmu Evrovizije, Brena je krenula na svoj put da postane nacionalni fenomen, Goran Milic je vodio svoj chuveni drugi dnevnik sa Majdom Ropert na kraju, pevali su Azra, EKV, Orgazam, Film, Kxenia,.....a mira markovic je josh uvek bila nepoznati provincijski profesor sociologije sa tikovima glave dok smusheno govori i nishta nije ukazivalo da ce se sve to okrenuti u ovo sada.



Poštovani korisnici,


Unos komentara nije moguć.


Hvala na razumevanju.


Obaveštenje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana